Një bimë e mrekullueshme, e egër, me një lule të qartë blu, lule Ciani (Kokoçeli) rritet natyrshëm në tokën e kopshteve, fushave të grurit dhe vargjeve malore në zonat tona. Lulet e saj, delikate, e bëjnë peizazhin të ndjehet i pacenuar.

Një bimë amtare në Evropë, kokoçeli është një lule natyrale që ka lëndë që janë të dobishme për aplikimet në përkujdesin e lëkurës.

Si funksionon?

Ndërsa një pjesë e madhe e folklorit dhe botimeve letrare e përcaktojnë këtë përbërës bimor, duke folur në mënyrë mjekësorë, se më së shpeshti përdoret për kujdesin e syve dhe si një trajtim për konjuktivitin për shkak të vetive të tij anti-inflamatore.

E njohur edhe si lule Ciani, Kokoçeli ka veti të fuqishme antibiotike, antioksiduese dhe antiseptike. Kjo e bën atë një bimë të shkëlqyer për shumë përdorime të ndihmës së parë. Kokoçeli është ideal për të hequr zbokthin dhe për të zbutur lëkurën e thatë. Cilësitë e tij astringente, e bëjnë atë një trajtim të mirë për rrathët e zinj syve ose syve të ënjtur. Karakteristikat astringente të polifenoleve herbale të bimës janë të dobishme për të zvogëluar edhe pamjen e poreve.

  1. Rrathët e zinj të syve dhe sytë e lodhur

Kokoçeli ndihmon zonën e ndjeshme të syve. Gjithashtu, mund të ndihmojë në lehtësimin e syve të lodhur, të ënjtur dhe të irrituar. Nëse jeni përball një ekrani kompjuteri gjatë gjithë ditës, produktet me lulen e kokoçelit mund të jenë ideale për ju.

Mund ta gjeni edhe në produktet tona: Krem sysh kundër rrathëve të zinj dhe qeskave, Kremi tendosës për zonën e syve kundër qeskave dhe pigmentimit

2. Lëkura e ndjeshme

Kokoçeli qetëson lëkurën e ndjeshme. Nëse keni përvojë me lëkurën e skuqur, të irrituar, kokoçeli mund të ndihmojë në këtë drejtim, pasi ka veti natyrale anti-inflamatore të cilat ndihmojnë në zbutjen e lëkurës së ndjeshme.

3. Shkëlqimi i lëkurës

Uji i kokoçelit ndriçon kompleksin e lëkurës. Kjo pasi është astringent natyror që funksionon për të tonifikuar, lehtësuar dhe ndriçuar lëkurën. Nëse keni njolla të errëta, njolla të moshës, uji i kokoçelit mund t’iu ndihmojë. Thjesht shtojeni atë në rutinën tuaj të natës dhe lini lule Cianin të bëjë veprimin e saj.

4. Aknet

Kokoçeli lufton aknet. Për shkak të vetive anti-inflamatore, lulja e Cianit është e shkëlqyeshme për të ndihmuar lëkurën e prirur ndaj akneve. Ndihmon duke zbehur skuqjen, ënjtjen dhe madje edhe infeksionin duke e bërë fytyrën të shkëlqyer në luftën kundër akneve.

Mund ta gjeni edhe në produktet tona: Toner qetësues i akneve për lëkurë të yndyrshme