Çfarë është aloe vera?

Aloe Vera, e njohur si “bima e mrekullive”, është një shkurre me rrënjë të shkurtër, gjethet e së cilës janë të lezetshme dhe të ngritura të cilat formojnë një rozetë të dendur.

Shumë nga përdorimet e aloe verës janë bërë me xhelin nga gjethet e saj.

Sipas qëndrës botërore të botanikës, aloe vera është përdorur gjatë shekujve dhe është popullarizuar më shumë se kurrë. Aloe vera përdoret gjerësisht sot në ushqim, kozmetikë, në shtesa ushqimore dhe në ilaçet bimore.

 

Por, si mund ta përdorni aloe verën në rutinën tuaj të kujdesit të lëkurës?

 

Qoftë për të zbutur, hidratuar, për të ndihmuar në heqjen e akneve apo për të lufutar rrudhat, aloe vera ka zgjidhjen për çdo çështje. Për shkak të vetive anti-inflamatore te aloes, ky përbërës natyral është një domosdoshmëri në çdo rutinë bukurie.

 

Ja si mund ta përfshini këtë bimë në mrekullueshme në rutinën tuaj të kujdesit ndaj lëkurës:

 

Anti-rrudhave

Antioksidantët që ndodhen natyrisht në aloe (si vitamin C dhe E) mund të ndihmojnë për të lufutar rrudhat stresuese, duke tërhequr dhe duke përmirësuar qëndrueshmërinë e lëkurës.

Trajtimi I akneve

Hormonet e pranishme në xhelin e aloe verës ndihmojnë në luftimin e akneve duke zvogëluar inflamacionin e lëkurës dhe duke nxitur shërmin e shpejt.

Lëkura e yndyrshme

Xheli i aloe verës thithet lehtë, duke bërë atë ideal për lëkurën me vaj. Sidoqoftë, mund të ndiihmojë në trajtimin e lëkurës së thatë gjithashtu.

 

Ndërtimi I një rutine të përditshme të kujdesit për lëkurën

Pavarësisht se cili është lloji i lëkurës suaj, një rutinë e përditshme mund t’ju ndihmojë të mbani lëkurën e shëndetshme dhe të përmirësoni shqetësimet që keni. Një rutinë e përditshme për kujdesin e lëkurës ka katër hapa themelorë: